Kovid 19

Мере у циљу заштите од Kовида 19

image1018

У Логопедско-едукативном центру Палас безбедност и здравље су нам на првом месту;
Спроводимо све превентивне мере;
Користимо прописана средства за дезинфекцију, заштитне маске, рукавице, визире и плексиглас;
Дистанцу од 2 метара;

image1019

Руке и простор се дезинфикују пре и после третмана;
Руковање није дозвољено;
Простор се проветрава пре и после сваког третмана;
У простору могу боравити највише 3 особе истовремено;
Имамо разумевања и отказане третмане из здравствених разлога, надокнађујемо;

 •  
image489

Амбијент је посебно дизајниран за децу и прилагођен потребама малишана;
У нашем Логопедско-едукативном центру у Раковици на Видиковцу поштује се неопходан размак између третмана.

О нама

Мастер дефектолог логопед са великим искуством стеченим на Институту за говорну патологију, вртићима, основним школама, дому за старе и кроз приватну праксу спроводи дијагностику, превенцију и третман говорно-језичких поремећаја код деце и одраслих.

У циљу правилног говорно-језичког и психомоторног развоја сваког појединца стручни тим логопедско-едукативног центра Логопалас чине мастер дефектолог логопед, психолог, РЕБТ психотерапеут, стоматолог и професор физичке културе.

Услуге

Логопедски преглед
У пријатној атмосфери за дете и родитеље користе се савремени тестови како би се утврдио степен дететовог постигнућа и направио план за даље третмане. Право време за логопедски преглед је баш тада када се родитељ нађе у недоумици и посумња да говорно-језички развој детета не напредује довољно, било да је у питању беба или старије дете. Пропуштени прави развојни период се касније веома тешко може надокнадити тако да је важно на време затражити помоћ. Немојте губити време на истраживање често нетачних и непотпуних информација на интернету, нити се ослањати на савете особа које нису довољно упућене. Закажите преглед стручњака након чега можете добити предлог за вежбање и третмане или потврду да ваше дете има уредан говорно-језички развој.

img-fluid

Online logopedska podrška

Online podrška namenjena je roditeljima koji ne žive u Beogradu ili su iz drugih razloga sprečeni da dođu u naš centar. Predstavlja kombinaciju logopedskih usluga koje pružamo kako bi roditelji dobili što jasnije smernice za podsticanje razvoja deteta kod kuće i saznali šta se u uzrastu njihovog deteta očekuje na polju govorno-jezičkog i senzo-motornog razvoja.

Online podrška traje 45 minuta i preporučuje se roditeljima koji imaju dete:

 • koje zamuckuje
 • kome je potrebna dodatna stimulacija zbog zakasnelog progovaranja
 • koje ima neadekvatnu igru u odnosu na svoj uzrast i teško uspostavlja adekvatan kontakt sa roditeljima
 • predškolskog uzrasta i treba im savet o pripremi deteta za školu
 • jaslenog uzrasta ili bebu i imaju dileme oko adekvatnog psiho-fizičkog i govorno-jezičkog podsticanja
 • koje je bilo uključeno u tretmane podsticanja pravilne artikulacije i treba im pomoć oko nastavka vežbanja kod kuće

Tu smo, svakako, i za sve ostale roditelje koji imaju bilo kakvu drugu dilemu oko govorno-jezičkog , kognitivnog i psiho-motornog razvoja  dece.

img-fluid

Logopedski tretman

Logopedski tretmani se planiraju u skladu sa dijagnozom i individualnim karakteristikama svakog deteta. Sprovode se u stimulišućoj sredini, uz zanimljive didaktičke materijale, igračke i knjige. Logopedski tretman traje 45 minuta.  Kod nas se organizuju tretmani za sledeće govorno-jezičke i razvojne poremećaje:

 • Zakasnelo progovaranje
 • Razvojna disfazija
 • Nepravilan izgovor glasova
 • Mucanje
 • Disgrafija
 • Disleksija
 • Afazija
 • ADHD
 • Stimulacija govora dece iz autističnog spektra, dece sa sniženim intelektualnim potencijalima i drugim poteškoćama i sindromima
 • Problemi u učenju
img-fluid

Program rane stimulacije

Tretmani  rane stimulacije odnose se na decu od 0 do 3 godine i usmereni su na razvoj govora i jezika, kognicije i senzo-motorike. Predstavljaju kombinaciju intenzivnog rada sa decom kroz igru i redovnog savetovanja roditelja. U eri telefona i tableta, nepravilne ishrane, fizičke neaktivnosti  i prekovremenog ostajanja na poslu sve češće se baš na najmlađima vide posledice savremenog života. Tretman traje 45 minuta i sprovodi se kod dece koja imaju sledeće poteškoće:

 • Zakasnelo progovaranje
 • Odsustvo adekvatnog kontakta sa roditeljima
 • Neadekvatna igra
 • Disharmoničan razvoj
 • Pervazivni razvojni problemi…
img-fluid

Logopedsko savetovanje

Logopedskim savetovanjem roditelji saznaju šta se u uzrastu njihovog deteta očekuje na polju govorno-jezičkog i senzo-motornog razvoja, a zatim dobijaju jasne smernice za podsticanje dece kod kuće. Na ovaj način logopedski tretmani se upotpunjuju i daju brže rezultate.

img-fluid

Tretman reedukacije psihomotorike

Terapijski program koji koristi  različite pokrete tela  kako bi se podstakao celokupan dečiji razvoj. Kroz pokret se pobuđuju senzo-motorna iskustva deteta, ostavaruje kontakt sa njim, definiše se doživljaj telesne celovitosti i ovladavanje prostornim pojmovima. Svaki pokret se imenuje, postavljaju se pitanja i traže odgovori čime psihomotorna aktivnost deteta postaje deo svesti. Tretman traje 45 minuta i sprovodi se individualno. Koristi se u radu sa decom koja imaju:

 • disharmoničan razvoj
 • pervazivne razvojne probleme
 • dispraksiju
 • intelektualne poteškoće…
img-fluid

Rad psihologa

Posebnom baterijom testova vrši se procena razvojnog nivoa deteta, procena aktuelnog psihičkog funkcionisanja, intelektualnih sposobnosti i drugih mentalnih funkcija. Psihološko savetovanje pomaže roditeljima da bolje razumeju detetovo ponašanje i saznaju šta se na polju dečijeg  razvoja očekuje u određenom uzrastu. Psihološko savetovanje traje sat vremena. Psiholog prvo obavlja razgovor sa roditeljem, a kasnije, ukoliko ima potrebe i sa detetom.

img-fluid

Program pripreme za polazak u školu

Ciklus radionica za decu predškolskog uzrasta koji predstavlja pripremu za uspešan početak školovanja. Radionice se baziraju na predškolskom programu. Posebnim načinom rada osnažuju se detetove prirodne sposobnosti za učenje i komunikaciju, ali i otkrivaju i nadomešćuju eventualne poteškoće. Škola za predškolce sastoji se od 10 radionica koje obrađuju različite životne teme.  Radionica traje 90 minuta. Svaka tema se na posebno osmišljen način savladava kroz:

 • vežbe grafomotorike
 • vežbe početnog čitanja i pisanja
 • osnove matematike
 • vežbe pažnje i koncentracije
 • timski rad…
img-fluid

Izdavanje logopedske potvrde za polazak u školu

Bez čekanja i u prijatnim uslovima vrši se testiranje deteta za polazak u prvi razred nakon čega se izdaje potvrda logopeda.

img-fluid

Program masaže za bebe

Program podsticanja ranog senzo-motornog, kognitivnog i govorno-jezičkog razvoja dece putem dodira. Dodir je prvo čulo koje se razvija kod čoveka i u prvim mesecima života dete putem kože intenzivno uči. Masaža za bebe se realizuje kroz 5 časova tokom kojih roditelji imaju priliku da nauče kako da prepoznaju bebine znake komunikacije, kako da podstaknu kontakt sa bebom u najranijem uzrastu, odgovore na bebino plakanje, nauče pokrete masaže za bebe i razmene iskustva o roditeljstvu. Program se organizuje individualno ili grupno gde roditelji masiraju svoje dete uz uputstva instruktora. Masaža blagotvorno deluje na bebin san, ublažavanje grčeva i umirivanje beba. Takođe, donosi veliku emocionalnu korist kako za bebu, tako i za roditelje i utiče na formiranje dugotrajne i neraskidive povezanosti među njima. Program je namenjen bebama uzrasta do 12 meseci i njihovim roditeljima.

img-fluid

Говорно језички поремећаји

GOVORNI POREMEĆAJI KOD DECE:

 1. Dislalija
 2. Orofacijalni miofunkcionalni poremećaji
 3. Dizartrija
 4. Razvojna govorna apraksija
 5. Mucanje

.

JEZIČKI POREMEĆAJI KOD DECE:

 1. Specifični jezički poremećaj (Disfazija) uključujući i fonološke poremećaje
 2. Disleksija
 3. Afazija
 4.  Bilingvizam

.